06-23900888 |info@tap-out.nl|INLOGGEN

Hardlopen met Tap-Out Running

Hardlopen is, ook in deze Corona periode, een enorm populaire sport. Wie loopt er nu niet wekelijks een rondje en/of heeft het hardlopen recent weer eens geprobeerd op te pakken. Zo heeft iedereen zijn eigen manier van werken en loopt met of zonder een app, een schema en/of een specidiek doel. Toch is de kans groot dat je op een gegeven moment tegen de volgende vragen "aanloopt":

- Doe ik het wel goed?
- Heb ik een juiste (loop)houding en/of loopstijl?
- Hoe kan het dat in het bos “zwaarder” loopt dan op de weg?
- Hoe kan het beter?
- Waarom steekt steeds weer diezelfde blessure de kop op?
- …

Maar misschien heb je wel andere vragen en wil je wel sneller, verder en vooral een betere (hard)loper worden! Moet ik dan sterker worden? Moet ik dan meer lopen of waar moet ik dan op letten? En hoe kan ik een sterkere loper worden door toepassen van specifieke trainingselementen zoals core-, krachttraining en mobiliteitsvraagstukken?


Daarom Tap-Out Running!

In de (hard)looptraining van Tap-Out Running wordt stilgestaan bij al deze aspecten en meer! De trainingen worden voornamelijk gegeven door onze (hard)loop-/mobiliteitstrainer Daniël Classen. Jullie worden tijdens de trainingen meegenomen om aan een betere techniek en loophouding te werken die bij jou past. Daarnaast is er veel aandacht voor kracht en mobiliteit.

Ook vinden er met regelmaat specifieke TRAIL RUN trainingen plaats waarij de aandacht wordt gevestgigd op specifieke trailrun vaardigheden. Deze training vinden altijd plaats in en om Venlo / Nrd. Limburg.

De trainingen zijn geschikt voor startende en gevorderde lopers!

Laat je verrassen door de trainingen van Tap-Out Running en verbeter je techniek en loopstijl om die manier goed én belastbaar naar je persoonlijke sportieve doelen te werken.

Hoe ziet een training eruit?

We starten altijd met een warming-up wat betekent dat er maximaal +/- 1,5km rustig wordt warmgelopen. Daarna gaan we verder met loop oefeningen voor o.a. de rompstabiliteit, techniektraining met aandacht voor heup, knie en voet en worden er mobiliteitsoefeningen toegepast. Altijd volgen er techniek loopjes waarbij het geleerde in de praktijk wordt gebracht. We sluiten af met een rustige cooling-down/uitloop. Daarnaast wordt er met regelmaat afgewisseld van terrein, ondergrond en inhoud van de trainingen.

Je hoeft geen kilometervreter te zijn om mee te doen!

We bieden tevens speciale trajecten in aanloop naar events aan. Denk hierbij aan de Venloop, VenloStormt of andere (obstacle)runs zoals Strong Viking en Spartan.

Schema’s

Wil je gericht met een (hard)loopschema aan het werk dan helpen wij je natuurlijk ook. We voorzien in startschema’s tot de ultra afstanden van asfalt, trail tot obstacle runs. Het unieke van Tap-Out is dat we tevens voorzien in de combinatie tussen kracht, core en (hard)lopen. Ook de combinatie van schema’s hierin is allemaal mogelijk. Hierover gaan we graag met je in gesprek!

Power-schema’s

Lopen op vermogen is helemaal in opkomst en steeds meer (hard)lopers werken met een vermogensmeter van Stryd. Wil je hier meer mee doen dan ben je ook bij Tap-Out Running aan het juiste adres. We werken samen met een gespecialiseerde trainer die je, op afstand, kan begeleiden. De looptrainingen doe je dan bij Tap-Out in combinatie met de aanvullende power-schema’s. We gaan graag met je in gesprek hierover!

Locaties en trainingsmomenten

De (hard)looptraining vinden voornamelijk plaats in Venlo-Blerick bij Tap-Out In- en Outdoor Sport B.V. op de Marconistraat 7. Op onze locatie in Arcen zullen op korte termijn trainingen gaan plaatsvinden.

De (hard)looptrainingen worden gegeven op de woensdag van 18:00 tot 19:00 uur en op de zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur. Eventuele extra trainingen c.q. andere locatie(s) worden ruim van te voren aangekondigd op de socials en onze app. Het lesrooster van Tap-Out kun je overigens hier bekijken.

Personal Loop Training

Wil je gericht werken aan een doel of wil je liever een-op-een (hard)looptraining volgen? Ook dat kan natuurlijk! Hier wordt er geluisterd naar je wensen en starten we met een persoonlijke intake. Dit vormt de basis voor het programma die we gaan volgen die helemaal bij je past en je het gewenste resultaat geeft.

Bij Tap-Out Running werken we met een lange termijn ‘mindset’. Dit betekent dat we een programma samenstellen dat ook op de lange termijn resultaat opbrengt en een geheel vormt voor een lange periode. Het programma dat door ons wordt voorgeschreven past bij jou persoonlijke doel, dit in combinatie met een trainer die luistert, duidelijke aanwijzingen geeft en inhoudelijk uitlegt wat er gaat gebeuren. Zo overzie jij het geheel wat een gegarandeerd recept voor succes is. Het kenmerkende voor Tap-Out is dat er overstijgend naar verschillende disciplines/onderdelen gekeken kan worden om te komen tot jouw persoonlijke doel.

Meedoen of meer informatie?

Leden van Tap-Out kunnen altijd meetrainen door zich aan te melden in onze app.

Ben je geen lid maar wil je wel meedoen met Tap-Out Running of meer informatie, over bijvoorbeeld Personal Loop Training, ontvangen? Stuur een bericht naar daniel@tap-out.nl, een DM via onze socials of stuur een Whats-App naar 06-29124334.

Meer over de trainers van Tap-Out Running


Daniël Classen (instagram)

Daniël heeft een verleden in de vechtsport (karate en andere oosterse vechtkunsten). Nadat er een chronische aandoening werd geconstateerd werd er een alternatieve sport gevonden in (uiteindelijk) het hardlopen. De voorkeur van Daniël ligt momenteel voornamelijk in de trail- en obstaclesport. Inmiddels heeft Daniël meer dan 10 marathons afgelegd en in 2020 een eerste ultra afstand afgelegd. Voor de nabije toekomst staan er weer verschillende mooie uitdagingen afstanden op het programma in de obstacle en trailwereld. Sinds een aantal jaren geeft Daniël (hard)looptrainingen om zijn kennis en passie voor de hardloopsport over te brengen op anderen.

Diploma's/erkenningen

- Hardloop Trainer
- Bootcamp Trainer 2.0
- Trailruntrainer
- Running Bootcamp Instructeur
- Mobility Trainer

Daniël is aangesloten bij de Atletiek Unie en Hardlooptrainers Nederland.

Martijn Janssen (instagram)

Martijn Jansen is een fanatieke hardloper in de midden-lange-afstand (mila) groep bij Scopias Atletiek. Wekelijks traint hij 5 keer in combinatie met de nodige krachtoefeningen voor het optimaliseren van zijn (loop)techniek. Martijn heeft onder andere ervaring met het geven van (hard)looptrainingen aan kinderen en vindt hij het leuk om mensen iets te leren en in beweging te zetten én te blijven, waarbij de leefstijl wordt verbeterd. Het ondersteunen van mensen in het behalen van de opgestelde doelen en hier samen, één op één, naar toe te werken brengt veel voldoening. Het is treven is dat mensen door middel van het sporten een betere leefstijl gaan hanteren en lekkerder in hun vel gaan zitten.


Prijzen

We hanteren de volgende prijzen voor Tap-Out Running:

1x per week trainen met Tap-Out Running€ 19,90 per maand (bij een jaarabonnement)
2x per week trainen met Tap-Out Running€ 29,90 per maand (bij een jaarabonnement)
Een losse training Tap-Out Running€ 7,50 per training
€ 35,- p/uPersonal loop Training

Alle abonnementen zijn inclusief BTW. Maand abonnementen zijn bespreekbaar (kosten)opslag van toepassing!). Bij Tap-Out wordt het hele jaar doorgetraind tenzij er sprake is onverziene (weers)omstandigheden. Tap-Out is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland en BenVitaal.

Abonnementen zijn inclusief:

- Gratis deelname aan eventuele extra trainingen zoal trail-/bostrainingen, duurtraingen, etc;
- Gebruik Tap-Out app;
- Koffie/thee/water;
- Als lid van Tap-Out ontvangen je 10% bij onze partner Run2Day Venlo;
- Ambassadeurskorting is van toepassing!
- Veel (loop)plezier en community gevoel!

Maak gratis kennis met Tap-Out Running

Vraag jouw gratis kennismaking aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.


Tap-Out op Strava

Tap-Out Venlo is ook als club vertegenwoordigd op Strava. Neem deel, volg elkaar én motiveer elkaar.